Wat kan ik je bieden?

Als orthomoleculair voedingstherapeut help ik je met het optimaliseren van je voedingspatroon en zoek ik samen met jou naar de dieperliggende oorzaak van jouw klachten. Bij mij krijg je geen standaard dieet of een weekmenu voorgeschreven. Iedereen is namelijk uniek. Wat we uit onze voeding halen en hoe wij dit verwerken, hangt af van onze constitutie en onze levensstijl. Samen gaan wij kijken naar jouw verteringscapaciteit en welke voeding daarbij past zodat jij je weer goed en vitaal voelt. Dit doen we aan de hand van jouw behoeften, klachten en de uitslag van de Quantum resonance.


Wat wil jouw lichaam je hier laten weten?

Klachten of pijnen zijn signalen van het lichaam om jou te vertellen dat er iets niet in orde is. Het nadeel van medicijnen, zoals bijvoorbeeld een pijnstiller, is dat we deze boodschap negeren. Daarnaast zijn reguliere medicijnen altijd synthetisch van vorm, lichaamsvreemd en hebben daarom altijd schadelijke bijwerkingen. Medicijnen slik je als je je klachten minder wilt voelen, niet om je jezelf gezonder te maken. Bij een eenzijdige aanpak waarbij er alleen gekeken wordt naar een specifiek orgaan of klacht zal nooit een 100% passende oplossing gegeven kunnen worden. Je kunt niet aan één onderdeel sleutelen en de rest achterwege laten. Alles heeft namelijk invloed op elkaar. Door inzicht in de ziekte, ga je meer begrijpen van wat ziek zijn voor jou wil zeggen. Wat wil jouw lichaam je hier laten weten? 


Holistische visie 

Ik werk dan ook vanuit een holistisch oogpunt waarbij ik je lijf als geheel zie. Gezondheid is in mijn ogen een balans tussen je fysieke, emotionele, mentale en spirituele gesteldheid. Samen kijken we naar je eetpatroon, slaap, mate van stress, beweging en sociale activiteiten. Ik werk met (natuurlijke) supplementen en vitamines om je lichaam te ondersteunen.

Heb je op een ander vlak ook ondersteuning nodig dan denk ik graag met je mee welke vorm (van therapie) helpend is in jouw situatie.